Hometown

De hoogbenige KWPN dressuur hengst Hometown is met zijn glanzend zwarte vacht en lange hals een absolute lust voor het oog. Als hengst beschikt Hometown over meerdere extreme kwaliteiten. Hometown heeft een ongelooflijk sterk en actief achterbeen, dat altijd wil sluiten en onder de massa komt. Alex van Silfhout: “Het achterbeengebruik van Hometown is abnormaal goed. Dat uit zich in een achterbeen dat altijd aansluit en veel buiging heeft in de gewrichten. Daarbij kan Hometown ook makkelijk buigen in het lendenstuk. Hierdoor kan hij al op zijn jonge leeftijd heel goed gedragen lopen. Hij heeft dus en een extreem actief achterbeen en hij heeft het vermogen om het op de goede manier onder de massa te brengen en te gaan zitten op het achterbeen, waardoor hij heel veel aanleg heeft voor verzameling.”

 

De dressuurhengst Hometown bezit over een nuchter karakter en hij heeft heel veel GO. Beide eigenschappen zijn niet alleen belangrijk voor de toekomst van een sportpaard, maar ook in de fokkerij.

Als er iemand is die iets over de instelling van Hometown kan zeggen dan is het Diederik van Silfhout die hem in de ISAH hengstencompetitie dressuur uitbrengt. Diederik: “Hometown is de beste vierjarige die ik ooit heb gehad. Het is een paard met verschrikkelijk veel talent en het is elke dag een plezier om mee te werken. Hij geeft een fantastisch gevoel en je voelt gewoon dat hij veel potentie voor de toekomst heeft. Hometown geeft elke dag alles en dat maakt hem zo goed. Het is in mijn ogen een natuurtalent en ik weet zeker dat het een goed Grand Prix paard wordt. Al zijn gangen zijn goed. Zijn stap is altijd zuiver en sterk achter. Zijn draf is super functioneel met een heel sterk achterbeen: een draf waar hij echt alles in kan. Zijn galop is fenomenaal. Als je dat als 4 jarige al kan dat is dat een belofte voor de toekomst.”

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2012

Stokmaat
173 cm

Goedgekeurd
KWPN, Oldenburg

Dekgeld vaste kosten
€ 250

Dekgeld drachtig
€ 750

Dekgeld totaal
€ 1000

Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries

Beschikbaar bij

GEBROEDERS VAN MANEN


Aanvullende info

Gebroeders van Manen uit Ede verzorgen het vangen en het verdelen van het sperma. Ze insemineren zelf in een straal van 75km rondom Ede, dan worden er ook geen verzendkosten in rekening gebracht.

 


Foto's

Videos

Pedigree

HOMETOWN

APACHE

UB 40

OLIVI

KILUCIENNE

TOLANDA

KRACK C

OLANDA

TOROSE V

FERRO

ULFT

BRENDA

ILAROSE

DAGERAAD

TUROSE

HorseManager